Βιβλίο: “Επενδύοντας στη Φυγή” του Λόη Λαμπριανίδη

Επενδύοντας στη φυγή - Λόης ΛαμπριανίδηςΈνα χρόνιο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας είναι η ανικανότητα να διατηρήσει ένα μεγάλο ποσοστό του ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού εντός της χώρας (το λεγόμενο «brain drain»). Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον ένα γνωστό που είτε σπούδασε στο εξωτερικό και δεν επέστρεψε στην Ελλάδα ή έφυγε από την Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους μετά τις σπουδές.

Για χρόνια πολλοί Έλληνες αναρωτιόμασταν αν τα κόμματα παρακολουθούσαν τα στοιχεία αυτού του προβλήματος και επιχειρούσαν να δώσουν λύση. Η απάντηση ήρθε στη μορφή του βιβλίου του Λόη Λαμπριανίδη Επενδύοντας στη Φυγή που παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας του επί του θέματος.

Το βιβλίο ξεκινά με την εξήγηση της θεωρητικής βάσης της έρευνας και ακολουθεί με τα αποτελέσματα. Επίσης, περιέχει και πολλά στοιχεία που μάζεψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, π.χ., απαντήσεις από Έλληνες του εξωτερικού σε ερωτηματολόγια που αναζητούν τους λόγους που επέλεξαν να φύγουν από την Ελλάδα και γιατί δεν έχουν επιστρέψει. Οι αναλύσεις και τα στοιχεία είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα για όσους νοιάζονται για το μέλλον της χώρας και της κοινωνίας. Ελπίζουμε να χρησιμοποιηθεί αυτή η έρευνα ως βάση συζήτησης για την επίλυση κεντρικών προβλημάτων της οικονομίας μας.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο στο ebooks.gr.